30 let GKJ – Oživte vzpomínky

Kdo by byl řekl, že naše gymnázium slaví v tomto školním roce rovnou třicítku? Za takovou řádku let prošly branami školy stovky a stovky jejích absolventů. Na vývoj během tří desetiletí i na každého úspěšného studenta je škola náležitě hrdá. Kdo jiný než lidé se školou spjatí a ti, kteří se – byť jen na pár let – stávají její součástí, utvářejí neopakovatelnou komunitu, kterou neúprosný čas vystřídá za další. Léta strávená na půdě školy tak patří ve velké míře pouze vzpomínkám – fotografiím, diplomům, oceněním, archivovaným průkazům či artefaktům ryze osobního rázu.

Kulaté výročí obvykle vybízí ke sdílení. Lidé se setkávají, odhalují dávno zapomenuté momenty a navazují na přerušené konce hovorů a přátelství.

A proto se obracíme na vás, absolventy GKJ – pojďte s námi sdílet vaše školní vzpomínky.

Máte-li doma fotografie, ocenění, třídní maskoty, školní práce či projekty a podobné cennosti, podělte se o jejich hodnotu s ostatními.

Jednou z akcí, které GKJ k příležitosti 30. výročí připravuje, je výstava vzpomínek bývalých studentů, která bude k nahlédnutí po dobu obou dnů otevřených dveří.

Zapůjčením vašich materiálů a udělením svolení k jejich vystavení oživíte (nejen) vaše vzpomínky. Materiály k vystavení shromažďuje Mgr. Markéta Matějková.