Kvarta v celostátním finále soutěže Eurorebus

Výuka zeměpisu na Gymnáziu Kojetín je celoročně provázena internetovou vědomostní soutěží Eurorebus. Od září do konce března se koná její on-line část, po které nastupuje série krajských kol. V internetové části soutěže žáci GKJ nahráli více než 100 000 bodů. Šest třídních družstev se díky tomu probojovalo do krajského kola soutěže v Olomouci. Z něj se reprezentantům kvarty GKJ podařilo probojovat do celostátního finále.

To se konalo v pátek 9.6.2023 na Vysoké škole ekonomické v Praze. Naši reprezentanti se do dějiště finále přesunuli společně s vyučujícím o den dříve. Po ubytování v Hotelu Pivovar si prohlédli historické centrum hlavního města. Druhý den se žáci Marie Marečková, Aleš Masařík a Quang Tu Le (všichni z V4) zúčastnili celostátního finále nejmasovější vědomostní soutěže Eurorebus, do kterého se probojovalo 360 nejúspěšnějších hráčů z celé České republiky. V náročných testech obsahujících otázky ze zeměpisu, dějepisu, matematiky a dalších vědních oborů nám reprezentanti GKJ ostudu neudělali. Umístili se na pěkném 24. místě.

Děkujeme jim za výbornou reprezentaci školy. Poděkování si také zaslouží více než 100 žáků Gymnázia Kojetín, kteří sbírali body v internetové části soutěže, plus 17 reprezentantů v krajském finále soutěže. Děkujeme i Nadačnímu fondu při Gymnáziu Kojetín a všem jeho přispěvatelům, kteří finančně zajistili celou akci. 

Jiří Štefek