Okresní kolo soutěže středních škol ve volejbale dívek

V úterý 17. října 2023 se v tělocvičně Gymnázia Hranice konalo okresní kolo Sportovní ligy středních škol ve volejbale dívek. Dívky Gymnázia Kojetín se po jednom přípravném tréninku vydaly do dějiště akce.

V něm se potkalo celkem 8 volejbalových středoškolských družstev, která byla rozlosována do dvou čtyřčlenných skupin. Volejbalistky Gymnázia Kojetín se ve skupině utkaly nejprve s domácím družstvem Gymnázia Hranice, které jasně přehrály 2:0 na sety. Ve druhém zápase stejným poměrem setů porazily Střední průmyslovou školu Hranice. V posledním zápase ve skupině porazily i Obchodní akademii a Jazykovou školu Přerov (2:0) a zajistily si tak postup z prvního místa ve skupině do semifinále turnaje.

V něm se utkaly s týmem Gymnázia Jakuba Škody z Přerova. V napínavém utkání naše hráčky opět zvítězily 2:0 a postoupily do finále celého turnaje, do kterého se probojovaly také dívky z Gymnázia Jana Blahoslava a Střední pedagogické školy Přerov. Vyrovnaný finálový zápas byl ozdobou celého turnaje. Přes obrovské nasazení a kvalitní herní výkony se dívkám z Kojetína nepodařilo tento poslední zápas vyhrát.

V turnaji se umístily celkově na krásném druhém místě. Gratulujeme!

Volejbalový tým Gymnázia Kojetín hrál ve složení: Nikola Marvanová, Lucie Sotáková (nejlepší hráčka turnaje podle hlasování odborné veřejnosti), Nikola Macková, (všechny 1. roč.), Zuzana Bartošková ©, Julie Maruccia, Eliška Krejsová (2. roč.), Eliška Šindelková a Marie Zámečníková (septima). Do přípravy na turnaj se také zapojily Alexandra Šťastníková a Dita Komínková (oktáva).

Všem dívkám děkujeme a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů.

                                                                                  Jiří Štefek