Nový ročník soutěže Eurorebus

Rozběhl se nám nový školní rok a s ním startuje další v pořadí již 27. ročník vědomostní soutěže Eurorebus. Od září do února mají hráči možnost řešit on-line úkoly a odpovídat na záludné otázky obsažené v bonusovkách, elektronických a korespondenčních kolech. Za správné odpovědi získávají herní body, které mohou přinést jedničky do hodin zeměpisu a celou řadu hodnotných cen. Nejúspěšnější hráči v kategoriích jednotlivců a nejúspěšnější třídy získají pozvánku do olomouckého krajského finále, ze kterého si mohou vybojovat postup do republikového finále v Praze.

     Nové třídní kolektivy Gymnázia Kojetín (prima a 1. ročník) byli v minulém týdnu v počítačových učebnách seznámeni s touto hrou. Žáci se zorientovali v herním prostředí Eurorebu, vyzkoušeli si soutěže nanečisto, byla jim zodpovězena celá řada dotazů a zájemci o hru byli provedeni herní registrací. Podobným způsobem byla soutěž připomenuta žákům sekundy a 2. ročníku.

     Letošní ročník soutěže oficiálně začal 23. 9. 2021 prvním elektronickým kolem na téma „Co přinesly prázdniny“ a 30. 9. 2021 přibylo druhé elektronické kolo „Jižní Čechy“.

     Přeji Vám hodně správných odpovědí a mnoho nových poznatků.

                                                                                                 Jiří Štefek

Studenti ve třídě