Exkurze s Klubem matematiků

Klub matematiků, parta odvážných žáků Gymnázia Kojetín, která se nebojí výzev, hlavolamů, rébusů a logiky, se za své celoroční snažení odměnila výletem do Olomouce.

Nejdříve Klub matematiků navštívil Katedru matematické analýzy Univerzity Palackého, na které je čekala přednáška o různých oblastech matematiky. Zjišťovali jsme naše schopnosti v lineární algebře, teorii pravděpodobnosti a statistiky, algoritmech a matematické analýze a zjistili jsme, že bychom byli ideálními kandidáty na studium matematiky. Přednáška se opravdu povedla, žáci byli aktivní a zvídaní, jak je v klubu zvykem.

Následně jsme se přesunuli do parku, ve kterém jsme si udělali piknik. Každý z nás měl přinést občerstvení dle barvy, kterou si vylosoval. Bylo to pěkné zpestření celého výletu, protože jsme se všichni opravdu dobře najedli.

Posledním bodem programu byla všemi vysněná návštěva Laser Manie Olomouc, ve které si většina žáků zasportovala jako nikdy dříve.

Celý výlet se opravdu povedl. Věřím, že si žáci výlet užili a příští rok se na klubových schůzkách budeme setkávat v podobně hojném počtu.

Nakonec bych chtěla poděkovat všem členům Klubu matematiků za celoroční docházku, píli a radosti, které jsme spolu zažívali.

H. Švec Laštovicová