Skutečný dárek

Rozdávat radost je jedním z nejsmysluplnějších poslání. A rozdávat radost o Vánocích váží možná ještě o něco víc. Vždyť nejkrásnější svátky v roce neukazují všem jen vlídnou tvář a radost není závislá na velikosti nebo ceně. Náctiletí o tom vědí a budiž nadějí, že projevují účast na životě ostatních mnohdy víc než generace předchozí. 

Záměr podarovat radostí nabyl pod rukama studentů našeho gymnázia konkrétní podoby – vánočního přání a fairtrade výrobku. Ty v předvánočním čase poputují do rukou osamělých seniorů v Kojetíně. Vánoční přání obdrží také všechny čtyři pečovatelské domy Centra sociálních služeb Kojetín.

Původní myšlenky ředitelky školy se ujali studenti nižšího gymnázia a některých ročníků vyššího gymnázia. Velký podíl na konečné přípravě „darované radosti“ má skupina studentů zapojených do projektu Aktivní občanství v globálních souvislostech. Z tohoto projektu putovala také finanční částka na zakoupení fairtrade dárečků. Pod vedením paní učitelky Dany Dýmalové a za spolupráce vyučující výtvarné výchovy tak vznikl „skutečný dárek“ – vyjádření zájmu a porozumění těm, kterým kousek radosti ke štěstí občas schází.

Studenti vyráběli přání