Gymnázium Kojetín připravilo pro studenty lyžařský kurz na Horní Bečvě

V historii gymnázia Kojetín proběhl vůbec největší lyžařský kurz, kterého se účastnilo přes 70 lyžařů a snowboardistů a to ze tříd V6, V7, 2. a 3. ročník.  Ještě předtím než jsme Kojetín v pondělí 3.1. opustili, muselo proběhnout hromadné testování na Covid-19. Naštěstí všechno dopadlo bez komplikací a PCR testy nezaznamenaly žádného pozitivního.

Po příjezdu na Horní Bečvu následovalo rozdělení pokojů, rychlé zabydlení a po obědové části jsme se dostali poprvé na svah. Abychom neplýtvali drahocenným časem, tak rozdělení do skupin proběhlo ještě před odjezdem a po prvním lyžařském dni proběhly pouze změny z řad jednotlivců. Celkem byly čtyři lyžařské skupiny a tři družstva pro snowboardisty. Náš hotel Cherry byl od sjezdovky vzdálen 750 metrů a abychom nemuseli lyžařské vybavení pokaždé nosit s sebou, podařilo se pedagogům zajistit úschovnu přímo pod sjezdovkou.

Večer následoval další program. Po teplé večeři jsme si vždy vyslechli denní rozkaz dalšího dne, následovala určitá přednáška věnovaná zimním sportům a do večerky jsme hromadně hráli různé teambuildingové hry, které jsme si museli připravit povinně sami. Pro ty, kterým teplé jídlo na závěr dne nestačilo, bylo nachystáno ještě pečivo s pomazánkou.

Další dny probíhaly v podobném režimu: Snídaně, dopolední lyžování, oběd, odpolední klid, odpolední lyžování, teplá večeře, večerní program, studená večeře a večerka. Akorát hned v úterý se nám stalo, že nás odpolední podnebné podmínky nepustily na svah, proto jsme volný čas využili k deskovým a karetním hrám, ale také k vzájemnému poznání nad rámec třídních kolektivů. Zásluhou našeho slušného chování nám hotel Cherry zdarma nabídl pobyt ve skupinkách v solné jeskyni, což nám den výrazně zatraktivnilo.  

Domů jsme se vrátili v pátek 7.1. v odpoledních hodinách, protože dle plánu jsme ještě v pátek dopoledne využili nového sněhu a skvěle upravené sjezdovky ve skiareálu Rališka na Horní Bečvě.

Závěrem patří obrovské poděkování všem, kteří lyžařský kurz organizovali, protože kvůli počtu zúčastněných a neustále se měnícím protipandemickým podmínkám pro školy to byl z hlediska organizace jeden z nejnáročnějších kurzů. Poděkování pedagogům patří i za to, že nám pomohli se zdokonalit v lyžařských dovednostech a připravili pro nás zajímavý volnočasový program na několik dní.

Kamil Zalabák

snowboardista
snowboardista
Studenti se snowboardem